Elke dag wandelen tegen stress


elke dag wandelen

Het is wel duidelijk dat wandelen goed voor je is. De een doet het om in beweging te blijven, de ander om even achter de computer weg te gaan of om wat gewicht te verliezen. Wist je echter dat elke dag wandelen ook goed is tegen stress? In dit artikel gaan we in op de voordelen van wandelen tegen stress.

Rust voor je hersenen

Dagelijks stellen we onze hersenen bloot aan enorm veel prikkels. Al die mailtjes die binnen blijven komen, de appjes die je voelt met een trilfunctie en al die collega’s die telkens dingen aan je vragen. Je hersenen krijgen eigenlijk nooit een beetje rust en dit kan stress veroorzaken.

Uit onderzoek blijkt dat wandelen in een groene omgeving zoals bijvoorbeeld een park je  hersenen naar een rustige staat brengt. Niet alleen geef je je lichaam met elke dag wandelen dus beweging, maar zorg je ervoor dat je hersenen ook tot rust komen. 

Produceer endorfines

Door te wandelen of andere activiteiten te ondernemen waarmee je in beweging bent produceer je endorfines. Dit is bij uitstek geschikt om stress hormonen tegen te gaan. Bijvoorbeeld elke dag een uur wandelen verbetert je stemming al en helpt je bovendien met je zelfbeeld. Je gaat hiermee actief een depressie tegen. 

Buiten wandelen 

Je kunt natuurlijk een rondje door het gebouw lopen en dat is al een goed begin. Echter ondervind je pas echt effect wanneer je lekker naar buiten gaat. Loop door een park of bos of verken iedere dag een ander stukje van de stad. Je ziet hiermee constant nieuwe dingen en dit komt je geheugen en aandacht ten goede. 

Helemaal wanneer het koud is buiten of regent zou je er eigenlijk op uit moeten. Je energielevels zullen zodra je weer binnen bent aanzienlijk hoger zijn en je voelt je hierdoor beter.

Wandelen tegen vermoeidheid

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wandelen helpt je tegen moeheid. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat een testgroep dat voor het onderzoek nauwelijks bewoog zich na elke dag wandelen voor 20 minuten maar liefst 20% fitter voelden. Dit terwijl ze eigenlijk meer energie verbruiken dan normaal. Voel je je vaak moe? Dan is wandelen misschien juist dé oplossing!

Dé receptenbijbel

Afvallen is enorm belangrijk voor je lichaam. Het helpt je tegen stress en zorgt dat je je beter gaat voelen. Met de receptenbijbel heb je alles wat je nodig hebt voor je gezondheid.

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je met fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het staat voor ‘samenbrengen’ en ‘verbinden’ en helpt je volledig te ontspanning, ook in moeilijke situaties.

Meer zelfvertrouwen

Stress heeft vaak met zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je in je vel zit. ‘Blijvend zelfvertrouwen’ helpt je dit in korte tijd terug te vinden.

Samen wandelen

Het is nu wel duidelijk dat elke dag wandelen goed voor je is. Je bent in beweging waardoor je je minder moe voelt. Bovendien werk je aan je conditie en maak je actief endorfines aan om stresshormonen tegen te gaan. Het lopen wordt helemaal interessant wanneer je het met een groepje mensen doet.

Zo kun je bijvoorbeeld in de pauze met je bammetjes een blokje om met collega’s. Je hebt het over van alles en nogwat en kunt je gedachte even ergens anders op zetten. 

Goed materiaal is erg belangrijk bij het wandelen. Je kunt hier een hele verzameling spullen vinden om meer te weten te komen over het lopen en om blessures te voorkomen.

Recent Content