Ongelukkig zijn | Geen zin meer in het leven


ongelukkig zijn

Iedereen heeft wel een keer dat je niet goed in je vel zit. Dit kan om verschillende redenen zijn en kan zich ook op verscheidene manier uiten. Beiden hebben namelijk een negatief effect op elkaar. Wanneer je veel last hebt van stress, zul je sneller ongelukkig zijn en doordat je ongelukkig bent, krijg je weer meer last van stress. 

Iedereen reageert anders op stress en de een zal hier meer last van hebben dan een ander. De een voelt zich direct ongelukkig waar de andere een wat dikkere huid heeft en alles makkelijker naast zich neerlegt. Stress is nooit fijn en kan een groot effect hebben op je gemoedstoestand. 

Stress zorgt bij de meeste mensen voor gevoelens van onzekerheid en zorgen voor een gebrek aan vertrouwen. Dit speelt allemaal weer mee als het om het geluk van een persoon gaat aangezien je je nooit alleen wilt voelen in welke situatie dan ook. Zo blijf je in een vicieuze cirkel omdat een ongelukkig gevoel stress oplevert en stress ook weer voor een ongelukkig gevoel zorgt.  Een geschikte cursus die je kan helpen te focussen op iets anders is deze.

Pieken en dalen horen erbij in het leven

Er zit een verschil tussen je ongelukkig voelen en ongelukkig zijn. Het gevoel geeft namelijk aan dat je in een fase zit waarin je even uit je doen bent. Wanneer je ongelukkig bent, geeft dit aan dat dit voor langere duur al is en dit niet in de nabije toekomst gaat veranderen. Het is in beide gevallen een vervelende situatie waar je je in verkeerd en het is zaak om hier zo snel mogelijk uit proberen te komen. 

Over het algemeen vinden mensen dat je ten alle tijden gelukkig moet zijn, maar dit is nu eenmaal niet altijd het geval. Er zullen altijd pieken en dalen in je leven voorkomen en het is hoe je ermee omgaat wat je gelukkig of ongelukkig kan maken. Zit je in een negatieve spiraal, dan is het vaak moeilijk hier weer uit te komen. Zoek hiervoor altijd hulp zodat je er weer snel bovenop komt. Ook kan het voorkomen bij je dierbaren, daarover kun je hier meer informatie verkrijgen.

Het is voor veel mensen moeilijk te begrijpen wat het is om echt doodongelukkig te zijn. Niet iedereen heeft in zo’n situatie gezeten en sommigen ontbreekt gewoon het empathisch vermogen hiervoor. Het is niet altijd zo makkelijk als je moet het gewoon positief bekijken en je schouders eronder zetten. Dit geeft namelijk heel duidelijk aan dat je in principe je niet ongelukkig mag voelen en altijd maar sterk en gelukkig moet zijn. 

Er zijn verschillende redenen waarom je ongelukkig bent

Iemand die ongelukkig is, zal sneller het gevoel krijgen van ik kan niet meer. De batterij raakt leeg wat de reden hier ook voor is. Door ongelukkig door het leven te gaan, is je batterij alleen maar sneller leeg. Wanneer er door je hoofd gaat dat je zo niet verder kan, is het tijd om in te grijpen en hulp in te schakelen.  

Je kunt bij veel verschillende mensen terecht als je het gevoel hebt dat je ongelukkig bent. Of dit nu door stress op het werk, in je leven of een slechte relatie is, er is altijd wel iemand die je verder kan helpen. Al is het maar een kleine stap in de juiste richting. Geef bij zo’n iemand ook aan dat de zin ik kan niet meer vaak door je hoofd spookt en laat de hulp ook toe. 

Naast ik kan niet meer, zijn zinnen als ik wil niet meer verder en ik heb geen zin meer in het leven ook dingen die je door het hoofd kunnen spoken. Ongelukkig zijn is geen fijne gemoedstoestand om in te verkeren en het is belangrijk hier zo snel mogelijk uit te komen. Dit is niet zo eenvoudig om dat te doen, maar wel o zo belangrijk.

Verschillende symptomen van ongelukkig zijn

Je kunt je op heel veel verschillende plekken ongelukkig voelen. Je kunt natuurlijk niet happy zijn met waar je werkt of je simpelweg niet fijn voelen in je relatie. Probeer hier dan niet te lang in te blijven hangen en probeer er wat aan te doen. Ga bijvoorbeeld praten met je baas of een vertrouwenspersoon, of ga met je partner praten dat het zo niet verder kan. 

Er zijn verschillende symptomen van ongelukkig zijn op te noemen waarvan lusteloosheid en vermoeidheid de meest duidelijk zijn. Een ander symptoom van ongelukkig zijn is ook dat je veel negatief over jezelf denkt en ook het idee dat de hele wereld tegen je is, kan een symptoom zijn. Als je een van deze dingen voelt, dan is het belangrijk dit te erkennen en hier hulp voor in te schakelen. Al is het alleen al het feit dat je er met iemand om praat, is in veel gevallen al de hulp die je op dat moment nodig bent.  

Dé receptenbijbel

Afvallen is enorm belangrijk voor je lichaam. Het helpt je tegen stress en zorgt dat je je beter gaat voelen. Met de receptenbijbel heb je alles wat je nodig hebt voor je gezondheid.

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je met fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het staat voor ‘samenbrengen’ en ‘verbinden’ en helpt je volledig te ontspanning, ook in moeilijke situaties.

Meer zelfvertrouwen

Stress heeft vaak met zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je in je vel zit. ‘Blijvend zelfvertrouwen’ helpt je dit in korte tijd terug te vinden.

Het leven heeft nut, je moet het wel zelf positief benaderen

Het is soms goed om echt eens even bij je huidige situatie stil te staan en als de gedachte die je dan krijgt, ik ben niet gelukkig is, wordt het tijd voor verandering. Als je niet gelukkig bent, kun je gewoon niet optimaal genieten van alles wat het leven te bieden heeft. In zo’n situatie zet je zelfs de positieve momenten in een negatief daglicht. Doemdenken is altijd makkelijker dan het positieve zien en dat maakt dat je snel met een ongelukkig gevoel zit.

Als je ongelukkig bent, zul je soms ook het nut van het leven gaan betwisten in je gedachten. Wanneer je onder hoge druk staat en veel stress hebt, kun je soms denken waar doe ik het allemaal voor? Helemaal als er enkel kritiek en geen complimenten vanuit bepaalde hoeken komt. Al snel zul je je dan ongelukkig voelen en kan dit uiteindelijk met heel veel pech uitdraaien op een depressie. 

Zorg altijd dat je als je niet goed in je vel zit, hier wel met mensen om je heen over praat. Er zal niet van iedereen altijd evenveel begrip zijn, maar probeer de mensen op te zoeken die dit wel tonen. Zo kom je makkelijker uit de fase van ongelukkig zijn en kun je in sommige gevallen eenvoudiger het positieve weer zien. Het nut van het leven is dat het leuk en waardevol moet zijn en dan is het belangrijk dat je met een positieve blik naar de toekomst kijkt. Vind hier de kunst van het ongelukkig zijn.

Recent Content