Lion’s mane review en ervaring


Lion's mane extract

In een eerder artikel schreven we al eens over de voordelen van de lion’s mane. Deze paddenstoel, in Nederland ook bekend als de pruikzwam, wordt veelvuldig geroemd om zijn vele gezondheidsvoordelen. Zo zijn er veel nieuwe wetenschappelijke onderzoeken die de voordelen van deze paddenstoel bevestigen. Bij ontsnapaanstress.nl hebben we dan maar eens de proef op de som genomen en hebben we dit extract een maand lang getest. We hebben dit product op drie punten getest focus, humeur en geheugen. In dit artikel lees je onze ervaring met deze pruikzwam en dus onze Lion’s mane review.

  • Product: The Mushroomist: Lion’s mane extract
  • Gekocht bij: bol.com
  • Geteste effecten: Focus, humeur, geheugen
  • Dosis: 2 maal per dag 15 druppels

Product

Het extract komt in een potje van 30ml en is uitgerust met een pipetje zodat het gemakkelijk is te doseren. De dagelijkse aanbevolen dosis is twee keer 15 druppels, hiermee gaat het potje ongeveer anderhalf tot twee maanden mee. Voor het potje hebben we ongeveer €33.50 betaald. Hoewel dit redelijk duur is voor een klein potje gaat het wel erg lang mee. Bovendien zijn de effecten het meer dan waard.

Focus

Op dit punt zag ik de grootste effecten van de lion’s mane. Normaal gesproken is mijn focus ver te zoeken, ik ben een echte chaoot, raak snel afgeleid en vergeet snel kleine taken. De lion’s mane is dus wellicht een goed supplement voor mij. De eerste dag merkte ik al een direct effect op mijn concentratie, ik kwam gelijk lekker in de flow en was ook na korte onderbrekingen weer snel geconcentreerd op mijn taken.

Toch was ik niet helemaal overtuigd na dag 1, wellicht dat ik hier toch een licht placebo effect ervaarde doordat ik bewust was van het feit dat ik dit ging testen. In de weken die ik hierop volgde bleven de effecten zich echter aanhouden, het werd voor mij steeds makkelijker om in de flow te komen en ook mijn baas leek merkte op dat ik meer werk afkreeg. De verbeterde focus was voor mij het beste voordeel van het pruikzwam extract.

Geheugen

Een verbeterd geheugen is één van de voordelen die vaak aan de lion’s mane wordt toegeschreven. Dit punt besloot ik op verschillende manieren te testen. Naast dat ik mijn algemene ervaringen ging bijhouden besloot ik ook elke dag een geheugen test te doen om te kijken of er verschil was in de dagen dat ik het extract gebruikte en dagen dat ik dat niet deed.

Over het algemeen kreeg ik het idee kreeg dat, met name, mijn kort termijn geheugen ietsjes beter was. Echter, de geheugentest gaf geen overduidelijk antwoord. Hoewel de gemiddelde scores van de test iets hoger lagen voor de dagen dat ik wel het extract gebruikte kan ik hier geen duidelijke conclusie over trekken. De verschillen in scores zijn daarvoor gewoon te klein.  Mijn ervaring met het lion’s mane extract op dit punt is erg positief maar in de toekomst zou ik dit nog wat uitvoeriger moeten testen om tot verdere conclusies hierover te komen.

Lion's mane ervaring

Humeur

Van Lion’s mane wordt vaak gezegd dat het zou helpen voor een betere gemoedstoestand. Ook zou het helpen bij mensen die last hebben van depressies en angststoornissen. Dit punt was voor mij het moeilijkst om te testen, niet alleen omdat ik over het algemeen wel een positief ingesteld persoon ben, maar ook omdat het humeur van veel andere dingen afhangt. Toch probeerde ik te zien of ik door de lion’s mane anders zou reageren op bepaalde situaties en of ik anders om zou gaan met negatieve gedachten.

Over het algemeen denk ik dat het grootste verschil is dat je een stukje rustiger omgaat met stressvolle situaties. Tijdens onverwachte en stressvolle momenten op het werk was het makkelijker om snel om te schakelen en mijn gedachten op een rijtje te zetten. Ook merkte ik dat wanneer er negatieve gedachten in mij opkwamen dat deze mij minder stoorden en ik er minder lang over doordacht.

Het laatste opvallende wat ik opmerkte was dat mij humor er wat op vooruit ging. Het is natuurlijk niet 100% vast te stellen dat dit door de lion’s mane kwam, maar ik merkte dat ik tijdens die dagen vaker grapjes maakte en meer lol had met collega’s. Mijn Lion’s mane review was op dit punt dan ook het meest positief

Dé receptenbijbel

Afvallen is enorm belangrijk voor je lichaam. Het helpt je tegen stress en zorgt dat je je beter gaat voelen. Met de receptenbijbel heb je alles wat je nodig hebt voor je gezondheid.

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je met fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het staat voor ‘samenbrengen’ en ‘verbinden’ en helpt je volledig te ontspanning, ook in moeilijke situaties.

Meer zelfvertrouwen

Stress heeft vaak met zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je in je vel zit. ‘Blijvend zelfvertrouwen’ helpt je dit in korte tijd terug te vinden.

Conclusie

De belangrijkste conclusie die ik uit deze test kan trekken is dat de lion’s mane echt leek te helpen bij het vinden van focus. Op dit punt waren de effecten het meest merkbaar. Over het algemeen voelde ik me iets lekkerder in mijn vel tijdens deze test en ik zal het ook zeker blijven gebruiken in de toekomst. De prijs van het potje haal ik er ruimschoots uit door de verhoogde productiviteit en ik zal het ook zeker aanraden aan anderen.

Zelf had ik een ontzettend positieve ervaring met het lion’s mane extract. Toch heeft iedereen andere verhalen en halen verschillende mensen juist andere dingen uit deze paddenstoel. Ben je ook benieuwd? Test het dan zelf! Lion’s mane extract is beschikbaar in meerdere vormen. Als je niet gelijk 33 euro aan een potje wilt uitgeven zijn er ook goedkopere opties die je zou kunnen proberen. Het lion’s mane extract is hier verkrijgbaar in een potje en je kunt het hier vinden in andere vormen zoals poedervorm.

Recent Content