De bijwerkingen van de Reishi Paddenstoel


reishi

De gesteelde lakzwam ook wel bekend als de reishi paddenstoel of Lingzhi paddestoel komt oorspronkelijk veel voor in vochtige aziatische klimaten. In de Chinese geneeskunde wordt de reishi al eeuwen gebruikt om allerlei kwalen te verhelpen. In dit artikel lees je alles over de bijwerkingen van de reishi paddenstoel

De lakzwam kan rauw gegeten worden maar tegenwoordig wordt hij vooral in poedervorm of als reishi extract geconsumeerd. Ook kunnen ze makkelijk worden toegevoegd aan je pasta of paddestoelen soep.  De reishi paddenstoel smaakt namelijk heerlijk! Je kan ze zelf in je smoothie verwerken!

Hoe je de reishi ook consumeert, gezond is het zeker! Er zijn namelijk meerdere studie die aantonen dat de dagelijkse consumptie van reishi extract vele positieve bijwerkingen met zich meebrengt.

Reishi en het immuunsysteem

Vooral het immuunsysteem is gebaat bij deze paddenstoel. Een aantal toonaangevende studies hebben bewezen dat het Reishi extract kan leiden tot een sterk verbeterd immuunsysteem. Dit komt met name door de positieve impact op de witte bloedcellen. Deze cellen zorgen ervoor dat er dat slechte cellen in het lichaam worden aangevallen.

Een voorbeeld van dat soort cellen zijn kankercellen. Meerdere studies hebben aangetoond dat de consumptie van de gesteelde lakzwam een positief effect heeft op de witte bloedcellen in het lichaam. Kleinere studie hebben ook een verband gelegd tussen het gebruik van reishi extract en de afname van tumoren in de lichamen van kankerpantienten.

Eerder schreven we al over de potentiële voordelen van Lion’s mane paddenstoel. Ook hier hebben studies een link gelegd tussen het bestrijden van kanker en het gebruik van Reishi supplementen. De studies zijn echter vrij recent en ze staan dan ook voor een grote doorbraak in het onderzoek naar paddenstoelen en de bestrijding van kanker.

Dé receptenbijbel

Afvallen is enorm belangrijk voor je lichaam. Het helpt je tegen stress en zorgt dat je je beter gaat voelen. Met de receptenbijbel heb je alles wat je nodig hebt voor je gezondheid.

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je met fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het staat voor ‘samenbrengen’ en ‘verbinden’ en helpt je volledig te ontspanning, ook in moeilijke situaties.

Meer zelfvertrouwen

Stress heeft vaak met zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je in je vel zit. ‘Blijvend zelfvertrouwen’ helpt je dit in korte tijd terug te vinden.

Depressie, vermoeidheid en Reishi

Maar de meest interessante bijwerking van de Reishi is misschien wel zijn effect op de mentale gesteldheid van mensen. Het blijkt dat de lakzwam een enorm verschil kan maken voor mensen die dagelijks last hebben van vermoeidheid. Na vier weken bleken de proefpersonen van een studie een aanzienlijke verhoging te hebben in hun energieniveau.

Tijdens een aantal andere studies met ernstig depressieve proefpersonen werd aangetoond dat het gebruik van Reishi supplementen de klachten sterk kan verminderen. Dit komt doordat de lakzwam paddestoel bepaalde adaptogene stoffen bevat. Deze stoffen zijn erg belangrijk in het voorkomen van stress en stress gerelateerde klachten.

Precies om deze reden is het gebruik van de Reishi paddenstoel zo enorm aan te raden. Dagelijks gebruik kunnen bepaalde stress gerelateerde symptomen ontzettend verminderen. Heb je bijvoorbeeld snel last van (over)vermoeidheid? Dan zou de Reishi een goede oplossing kunnen bieden!

Reishi, diabetes en lever stress

Een andere toepassing waar momenteel veel onderzoek naar wordt gedaan zijn de voordelen van het gebruik van Reishi extracten voor diabetes patiënten. Het blijkt namelijk dat het dagelijks gebruik van de extracten het bloedsuiker niveau aanzienlijk kan verlagen.

Bovendien kan de consumptie van Reishi een bijdrage leveren aan het verlagen van lever stress. Lever stress komt veel voor bij diabetespatiënten en uit onderzoek blijkt dat de lakzwam kan helpen bij het voorkomen van lever complicaties.

Overige Reishi bijwerkingen

De gesteelde lakzwam brengt dus ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Daarnaast is het ook nog eens een bron van antioxidanten. De paddenstoel bevat bepaalde enzymen die de aanmaak van vrije radicalen kan voorkomen.

Je kunt reishi in verschillende vormen gebruiken. Hier vind je bijvoorbeeld de koffie-variant, welke gemakkelijk te gebruiken is. Maar je kunt reishi ook aanschaffen in vloeibare vorm in een flesje.

Recent Content