Wat is slowjuicen?


Wat is slowjuicen?

Sapjes en smoothies zijn er altijd geweest. Een lekker glas vers geperste sinaasappelsap het ontbijt is natuurlijk ook erg lekker. Daarnaast zie je ook steeds meer smoothiebars openen die allerlei gezonde shakes van groenten en fruit verkopen. Vaak zijn deze smoothies gemaakt via een zogenaamd slowjuice process. Maar wat is slowjuicen? En hoe is het anders dan sap vanuit een normale fruitpers. In dit artikel leggen we uit wat het is en waarom het zoveel beter is dan andere sappen en smoothies.

Als je normaal gesproken een sapje drinkt uit de supermarkt dan is die vaak geperst met een sapcentrifuge. In een sap centrifuge worden fruit en groenten op hoge snelheid vermalen in een rasp. Ze worden als het waren verraspt tot hele kleine stukjes. Tijdens dit process komt er veel zuurstof bij de groenten en fruit waardoor er oxidatie optreedt.

Door dit oxidatie process gaan er veel voedingsstoffen verloren. Bovendien worden de groenten vermalen tot zulke kleine stukjes die moeilijk te verteren zijn voor je lichaam. Ook kan een slowjuicer verschillende soorten groenten aan, zo is het bijvoorbeeld alleen met een slowjuicer mogelijk om tarwegrassap te maken.

Waarom slowjuicen?

Wanneer je sap maakt via een slowjuicer voorkom je dit oxidatie process doordat de groenten en fruit op langzame manier worden geperst. Hierdoor blijven de voedingsstoffen, enzymen en smaken behouden. Een slowjuicer kan allerlei soorten groenten aan en bovendien levert het meer sap op dan een sapcentrifuge.

Een groot voordeel van het maken van groentensappen is dat je heel snel heel veel vitamines, mineralen en enzymen binnen kan krijgen. Het kan ook een hele goede manier zijn om de detoxen of om snel gewicht te verliezen op een gezonde manier.

Dé receptenbijbel

Afvallen is enorm belangrijk voor je lichaam. Het helpt je tegen stress en zorgt dat je je beter gaat voelen. Met de receptenbijbel heb je alles wat je nodig hebt voor je gezondheid.

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je met fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het staat voor ‘samenbrengen’ en ‘verbinden’ en helpt je volledig te ontspanning, ook in moeilijke situaties.

Meer zelfvertrouwen

Stress heeft vaak met zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je in je vel zit. ‘Blijvend zelfvertrouwen’ helpt je dit in korte tijd terug te vinden.

Een slowjuicer kan je kopen. Maar je kan ook de sapjes los kopen, dit is echter wel duurder op de lange termijn. Een slowjuicer kan al snel meer dan 200 euro kosten, maar je hebt het geld er snel uit als je het vergelijkt met losse sapjes. Bovendien is het een apparaat dat je dagelijks kan gebruiken. Op bol.com vindt je veel verschillende slowjuicers in verschillende prijsklasses.

Wat voor groenten zijn goed om te slowjuicen?

Eigenlijk zijn bijna alle groenten geschikt om te slowjuicen. Met name tarwegras wordt veel gebruikt in smoothies, maar je kan ook prima komkommers, wortels, paprika, bleekselderij, spinazie, gember, citroen, boerenkool of rode bieten gebruiken. Er zijn eigenlijk geen groenten die echt slecht zijn om te slowjuicen.

Dat is goed nieuws, wat zo kan je elke dag een ander slowjuice recept proberen. De variatie zorgt ervoor dat het leuk blijft om nieuwe recepten te proberen. Zo kan je de ene dag bijvoorbeeld een heerlijk sapje maken van komkommers, rode bieten, boerenkool, spinazie en blauwe bessen. En de andere dag maak je een smoothie van appel, gember, munt, citroen en spinazie. Deze heerlijke sapjes zitten barstensvol vitaminen, mineralen, antioxidanten en enzymen.

Het allergrootste voordeel van slowjuicer is dat het eigenlijk ook gewoon ontzettend lekker is. Bovendien is het slowjuicen gemakkelijk in te passen in je dagelijkse leven. Je kan gemakkelijk de overgebleven groenten van de vorige avond gebruiken in je sap.

Recent Content