Rode vlekken op huid door stress


rode vlekken op huid door stress

Rode vlekken op de huid door stress, het is iets wat een groot gedeelte van de bevolking wel een keer in het leven gehad heeft. Dit treedt vooral op wanneer je bijvoorbeeld een presentatie moet houden, een belangrijk gesprek moet voeren of het middelpunt ben in een situatie. De stress die de situatie met zich meebrengt uit zich in rode vlekken op je huid en het gebeurt altijd net op het moment dat het je niet uitkomt. 

Dit soort stressvlekken zijn natuurlijk heel erg vervelend en laten je er een beetje uitzien als iemand die niet alle vertrouwen in zichzelf heeft, al is dit misschien wel het geval. De stressvlekken komen meestal tevoorschijn tijdens sociale situaties en meestal krijg je dan rode vlekken in je nek of gezicht. Het helpt niet bepaald en maakt je waarschijnlijk erg onzeker, waardoor het vaak nog erger wordt. Het wordt veroorzaakt door stresshormonen en er is niet heel veel aan te veranderen als het eenmaal gebeurt.     

Verschillende soorten huiduitslag door stress

Er zijn ook mensen die van stress huiduitslag krijgen. Dit komt omdat door stress het lichaam cortisol en histamine overmatig aanmaakt en dat veroorzaakt een huiduitslag. Het kan ook zijn dat je sowieso al last hebt van een huiduitslag welk alleen maar erger gemaakt wordt door stress. Het is in zulke gevallen belangrijk om juist veel water te drinken en goede crèmes met onder meer aloë-vera te gebruiken om je huid zacht te houden.

Als je bijvoorbeeld al eczeem of netelroos hebt, kan deze huiduitslag door stress alleen maar erger worden. De jeuk aan de uitslag zal erger worden en de huid zal alsmaar roder worden. Ook kunnen er nieuwe eczeem plekken ontstaan wanneer je onder veel druk staat. Je kunt hiervoor het beste even bij je huisarts aankloppen voor een oplossing.  

Het kan ook zijn dat je van stress hoofdpijn krijgt. Dit in combinatie met de rode vlekken op je huid, maken de hele situatie natuurlijk niet beter. Stress is dan een vervelend iets waar je mee moet leren dealen en er zijn wel verschillende manieren om hier beter mee om te leren gaan. Je kunt hiervoor een psycholoog of psychiater inschakelen die je kan helpen om stress van je af te schudden wanneer je hiermee te maken krijgt.  

Rode vlekken op de borst door stress

Een van de meest voorkomende plekken van rode vlekken is op de borst. Als het warm is en je hebt een coltrui aan, zul je dit niet heel snel kunnen zien, maar je zult waarschijnlijk wel gaan zweten omdat je het door de stress nog veel warmer krijgt. Het is dus een manier om te zorgen dat anderen je rode vlekken op de borst niet zien. Je kunt ook zorgen dat je wat camouflerende crème gebruikt en zo wat bruiner lijkt om de rode kleur te bedekken. 

Je lichaam kan de stress die je voelt ook laten zien door stress bultjes. Deze ontstaan vlak voor je voor jezelf in een stressvolle situatie terecht komt of ontstaan tijdens deze situatie. Dit soort stress bultjes kunnen heel erg gaan jeuken en het krabben eraan, zal het alleen nog maar verergeren. Je krijgt grote rode vlekken op de plekken van de bultjes en dit zal voor nog meer stress gaan zorgen.

Dé receptenbijbel

Afvallen is enorm belangrijk voor je lichaam. Het helpt je tegen stress en zorgt dat je je beter gaat voelen. Met de receptenbijbel heb je alles wat je nodig hebt voor je gezondheid.

Yoga Nidra

Yoga Nidra helpt je met fysieke, mentale en emotionele ontspanning. Het staat voor ‘samenbrengen’ en ‘verbinden’ en helpt je volledig te ontspanning, ook in moeilijke situaties.

Meer zelfvertrouwen

Stress heeft vaak met zelfvertrouwen te maken. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe beter je in je vel zit. ‘Blijvend zelfvertrouwen’ helpt je dit in korte tijd terug te vinden.

Recent Content