Manieren op je hoofd leeg te maken na een drukke dag


hoofd leeg maken

We hebben allemaal wel eens zo’n dag op het werk waar we direct bij thuiskomst op de bank ploffen en verder helemaal niets meer willen doen. Je rust pakken is heel belangrijk zodat je de volgende dat uitgerust weer kunt beginnen zonder jezelf alleen maar dieper in de vermoeidheid te werken. Ontspannen en je hoofd leeg maken zijn daarvoor cruciaal. In dit artikel geef ik je een aantal tips over wat je kunt doen om je hoofd leeg te maken.

Hoofd leeg maken tips

  1. Wandelen. Het is bewezen dat een blokje om of zelfs een uur+ buiten lopen ontspannend kan werken. Je hersenen zitten even niet meer achter de computer of een telefoon en met een rustig muziekje op schiet te tijd voorbij.
  2. Een film/serie kijken. Soms heb je nergens meer puf voor. Dan is het lekker om een deuk te slaan in je favoriete serie. Lekker met een bak thee op de bank genieten van de spanning in de serie. Probeer dit niet te vaak te doen, tijd achter het scherm is vermoeiender voor je hersenen dan bijvoorbeeld optie 1.
  3. Online games spelen. Er zijn talloze spellen te vinden op het internet die kunnen zorgen voor vermaak. Dit zijn normale spellen, maar ook gratis casinospellen zijn hiervoor geschikt. Je hebt zo te maken met de spanning van het gokken, maar hoeft er niet direct geld aan uit te geven.
  4. Instrument bespelen. Het najagen van ambitie is belangrijk. Persoonlijk wil ik graag gitaar spelen, maar ik merk dat ik uit automatisme regelmatig op de bank plof voor de TV. Als je je hiervan bewust bent kun je daar rekening mee houden en deze tijd inwisselen om daadwerkelijk je favoriete instrument te bespelen.
  5. Koken. Niets helpt zo goed om je hoofd te legen dan om lekker in de keuken te staan en een culinair hoogstandje voor jezelf en je gezin in elkaar te flansen. Lekker koken en bovendien lekker eten.

Dit zijn maar een aantal tips die ik je mee wil geven. Het belangrijkste is dat je je er bewust van bent dat ontspannen cruciaal is voor een goede mentale gezondheid. Draai je te lang boven je toeren? Dan ligt stress of zelfs overspanning op de loer.

Recent Content